Planera en romantisk weekendresa

Ett perfekt sätt att överraska sin partner är med en romantisk weekend på en annan ort, kanske till och med utomlands. Platsen och eventuella aktiviteter som passar finns det gott om och man kan mer eller mindre skräddarsy sin weekend.

Var är för många den stora frågan och det finns gott om destinationer som anses vara perfekta för romantiska resor. Städer som Paris och Rom är sedan länge känd för att vara högsäten för romantik och många par väljer just dessa två städer. Här hemma i Sverige ligger både Stockholm och Göteborg högt upp på listan av städer perfekta för en romantisk weekend.

Det kan också vara smart att titta lite närmare på valet av hotell. En del erbjuder speciella paket just för par som söker sig bort från vardagen för lite extra romantik, även här hemma i Sverige.

Vad sedan gäller aktiviteter beror det ju mycket på var man åker och under vilken årstid. För en sommar i Venedig måste man självklart passa in att åka i en gondol. En vinter här hemma i Sverige kan man istället boka in sig på ishotellet i Jukkasjärvi och kanske åka hundspann tillsammans. Andra bra förslag inkluderar att äta en fin middag på en romantisk restaurang eller kanske gå på en vin och chokladprovning. Man kan också boka in en hel spadag om man är ute efter att slappna av och bli av med vardagsstressen.

Det viktigaste av allt är att hitta sådant som båda gillar så man verkligen kan avnjuta det tillsammans. Och att satsa på lite extra lyx kan absolut hjälpa till att sätta den rätta stämningen. Var noga med att boka in allt långt i förväg så att inga frustrerande väntetider behöver dyka upp.