Semestra i Sverige till sommaren

Har du varit på Hemester, Staycation eller kanske Svemester de senaste åren? Då är du långt ifrån ensam. När pandemin stängde gränserna till våra vanliga semestermål utomlands så blev det naturliga alternativet för många av oss svenskar att välja semester på hemmaplan.

Vandra i fjällen eller paddla kajak i havsbandet

Som ett resultat av detta upptäckte kanske du som så många andra hur mycket Sverige har att erbjuda som semestermål. Vårt land är fullt av fjäll att vandra i och insjöar att bada i. För att inte nämna havsband och skärgårdar i både öster och väster. Och inte minst låter vår unika Allemansrätt ger dig möjlighet att utforska vår natur på nära håll.

Tält, lantgård eller stuga?

Och som det ser ut så håller trenden att semestra i Sverige i sig. Den lokala turismen har blommat upp igen och både hotell och campingplatser blir snabbt fullbokade. Svemester har givit mersmak och utbudet av olika boenden har ökat. Vet du med dig att tält kanske inte är din grej, men ändå vill sova nästan under stjärnorna så kanske glamping är nånting för dig? Eller kanske är din dröm om att bo på lantgård? Oavsett hur du vill att ditt semesterboende ska se ut så kan du hitta tips och inspiration online.

Välj att semestra i Sverige nästa sommar och upptäck vårt vackra land!

Vi svenskar är väldigt privilegierade att ha ett land som är så varierat och fyllt med så många olika sätt att semestra på. Oavsett om du är ute efter att vandra i fjällen eller paddla i havsbandet så finns det något för alla här. Sverige erbjuder både sevärdheter och olika boendealternativ för att få ut det mesta av din semester.

Om du är ute efter en mer traditionell semester så kan du boka in dig på ett klassiskt hotell eller campingplats. Om du hellre vill ha något lite mer unikt så finns det också massor av alternativ. Du kan glampa under stjärnorna, välja att bo på en lantgård eller boka en stuga för att få ännu mer av det lokala.

Det finns också många olika aktiviteter och sevärdheter som du kan utforska under din semester. Utnyttja vår unika Allemansrätt och upptäck naturen på nära håll. Ta en tur till någon av våra städer för att uppleva kulturlivet eller besök något av Sveriges många museum. Du kan också ta en båttur längs våra vackra skärgårdar eller ta en färd med våra historiska järnvägar.

Sverige har så mycket att erbjuda till sina besökare. Genom att semestra här får du inte bara en unik semesterupplevelse, du stödjer också den lokala turismen och bidrar till att vårt land växer och utvecklas. Välj att semestra i Sverige nästa sommar och upptäck vårt vackra land!