Malta – en weekend på höst eller vår

Malta är ett växande turistmål för svenskar, det är lätt att ta sig fram och tillbaka till Malta och det fungerar alldeles utmärkt med en lång weekend. Vårt tips, undvik de allra varmaste sommarmånaderna om du inte är en soldyrkare av det mer extrema slaget.

Vädret kan bli riktigt varmt på Malta, sommarmånaderna kan mycket väl hamna kring 40 grader och då blir det faktiskt ofta jobbigt. För den som inte riktigt vill ha det allra varmaste vädret är April, Maj eller Oktober och November ett bra tips.

Det går ganska täta flyg till Malta, under sommarhalvåret flyger SAS direkt och RyanAir har alltid direktflighter. För den som kan tänka sig att vänta någon timme i Frankfurt eller München så finns det gott om andra alternativ som Lufthansa eller Air Malta. Boende på ön är lätt att hitta och det finns ett stort urval av hotell på Malta.

Maten på Malta är ofta inspirerad av Italien, det är inte mer än 40 minuters båtresa till Scicilien. Det finns gott om annat också men det är värt att leta lite och fråga Malteser för att få tag på de bästa restaurangerna, det finns gott om turistfällor.

Tags: