Backpacking

Att åka på en backpackingresa är både spännande och väldigt givande. Man får uppleva vacker natur, god mat och spännande kultur. Hur länge man reser varierar, det beror helt enkelt på vad man känner sig bekväm med. Är man ny till den här sortens resor så finns det ofta en del frågetecken, vart ska man åka? Hur mycket kostar det? Vilken sorts boende ska man satsa på? Vi har tagit fram ett par tips som förhoppningsvis ska kunna hjälpa dig med dessa frågor.

Läs på

Många är nog överens om att mycket av själva upplevelsen med backpacking kommer just från känslan av att ha många dörrar öppna. Men det kommer fortfarande att gynna dig att göra lite research på ditt nästa resmål. Guideböcker kan ge dig både information och inspiration till hur du kan planera din resa och vad som inte bör missas. Du kan till exempel ta reda på vilka platser du vill besöka och kolla om det eventuellt kostar något att besöka dessa, då är det lättare att lägga upp en budget som faktiskt håller. Hur mycket du behöver planera kan bero lite på hur länge du tänker vara borta. Ska du till exempel bara vara borta i tre veckor så kan det vara bra med lite planering för att se till att du hinner med allt du vill se och göra. Är du borta i flera månader så är det klart lättare att hinna med mer saker och då kan ett lösare schema vara lämpligt.

Packning

När man åker på en backpackingresa så är packningen bland de viktigaste sakerna att tänka på. Förutom vad alla flygbolag har för regler vad gäller bagage så måste man även tänka på hur mycket man faktiskt kommer att bära runt på sin packning. Man behöver oftast inte lika mycket saker med sig som man kan tro. Bara för att du inte befinner dig hemma så går det fortfarande att tvätta kläder och köpa hygienartiklar. Saker som tar slut snabbt och bara tar plats kan vara bättre att köpa på plats för att spara lite utrymme i din väska. Mindre produkter som kan räcka längre kan vara bra att ha med sig från start. Man försöker gärna att köpa billiga produkter när man är på resande fot, men tänk på att billigare saker kanske inte alltid är av speciellt god kvalitet. Lägg gärna en extra slant på de saker som kommer att användas mycket då de troligtvis kommer hålla längre då. Tänk även på att packa smart, det ryms mer än vad man tror.