Vintersemestra i Norrland

När julstressen är över och du har varit tillbaka på jobbet en tid kan det vara skönt att ta en kort semester för att hämta andan igen. För dig som har barn är sportlovet till exempel ett bra tillfälle att åka iväg på en vintersemester. En vintersemester med olika aktiviteter gör också att det verkligen blir ett sportlov och inte ett lov som tillbringas framför datorn.

Stor snögubbe i norrland

Höga Kustens pärla

Sverige har mer att erbjuda än många tror och vår natur underskattas ibland. Örnsköldsvik, som även kallas för Höga kustens pärla, är ett bra förslag på resmål. Där kan du få det bästa av både stadsliv och vacker natur i Norrland. ABC Strand City Hotell har fina hotellrum till låga priser. De har även tips om olika aktiviteter som du kan läsa mer om här på ABC Strand Citys Hotells hemsida. Det finns gott om nöjen för alla åldrar och intressen.

Skuleberget

Skuleberget har riktigt bra utförsåkning. Backen har fyra nedfarter och en fallhöjd på 255 meter. Dessutom är en del av backen anpassad speciellt för snowboardåkning. Här kan du och din familj avnjuta ett härligt vinterlandskap och prova på utförsåkning. Om ni är nybörjare finns det även en barnbacke att tillgå med en så kallad knapplift. Att köpa skidutrustning är ingen billig historia och med växande barn som behöver ny varje år kan det vara bättre att hyra vilket du kan göra vid Skuleberget.

Fjällräven Center

Att besöka Modo Hockeys hemmaarena är ett måste för den sportintresserade. Det bästa är om du har möjlighet att se en match i staden där flera av Sveriges genom tiderna bästa spelare en gång hade sin hemvist. Som de flesta vet spelade exempelvis Peter Forsberg och bröderna Sedin en gång i tiden för Modo.

I Örnsköldsvik med omnejd finns det finns mycket att välja på för hela familjen och det är en stor fördel att det finns möjlighet att kombinera friluftsliv med stadsliv för att kunna tillgodose hela familjens intressen.