Vinterresor

AlpernaMed tanke på att semestern för de flesta människorna i Sverige brukar ske under sommarmånaderna så är det kanske inte så konstigt att det är vanligast att man då åker på semesterresor. Men det går ju såklart även att åka under vintern. Därför kommer här lite tips på vinterresor.

Alperna

För många vinterälskare och framförallt skidälskare i benämningen utför så är Alperna ett drömresmål. Med sina snötäckta bergstoppar är det en av världens absolut vackraste vyer man har att beskåda. Det har tidigare skrivits i Aftonbladet om att det blivit allt vanligare att åka till Alperna på skidsemester eftersom det inte längre behöver kosta multum. I artikeln tas en del tips upp om hur det går att göra en resa till Alperna till en budgetresa. Det är framförallt några punkter man då ska ha i åtanke:

  • Åk inte till de allra vanligaste turistorterna. Åk istället till orter som ligger någon halvmil eller mil bort ifrån platser som exempelvis Garmisch Partenkirschen och Chamonix.
  • Pendla – även om du hamnar en bit bort från huvudorten så är det enkelt och billigt att pendla. Ofta kostar hyrbil inte mer än en tusenlapp per vecka.
  • Sök billigt boende – den som söker skall finna. Det finns möjlighet att bo i dubbelrum för ner till så billigt som dryga tusenlappen per vecka och person.

Vinter-OS

Ett tips som förstås inte går att undvika nu när det är OS-vinter är just att resa till Sotji för att beskåda spelen. På onlinewinterolympics.com hittar du både information om biljetter till spelen såväl som intressanta fakta om arenorna, områdena samt tävlingarna och dess deltagare. Att resa till ett olympiskt spel är den ultimata resan för en sportälskare.

Staden Sotji är unik i vinter-OS historia eftersom det är ett relativt tempererat klimat. Medeltemperaturen ligger på åtta grader, så du behöver inte oroa dig för den beryktade ryska vintern.

Till värmen

Att få komma bort från kylan och vintern under någon vecka är något som nog de flesta skulle tacka ja till. Beroende på hur lång tid du har på dig att resa och vilken budget som finns tillhanda så varierar de alternativ som finns för resmålen. En klassiker som är en av de få platser i Europa där du kommer att få det varmt och skönt under vintern är Gran Canaria. Detta är resmålet som är att föredra om du inte vill spendera många timmar i flygplanet. Är detta inget problem samt att du har åtminstone ett par veckor till förfogande så skulle vi rekommendera det som under de senaste decenniet kommit att bli svenskens favoritresmål – Thailand. Här får du paradisstränder med turkost vatten, värme och bra priser på både mat och shopping.