Vilken typ av resa passar dig?

Det finns flera olika sätt att resa när du behöver en semester. Vi kan ge några exempel på reseplanering och vilka för- och nackdelar som finns.

Charter

Charterresor brukar vara under en vecka och till varma länder. Ofta är allt inkluderat, även mat och dryck under hela vistelsen. En perfekt lösning för dig som vill bara komma bort från kalla Sverige och bada i en pool med en god drink. Charterresor kan ha lite högre priser än en normal bokning och det finns en del blufföretag och bluffhotell i branschen.

Paketresa

En paketresa brukar innebär flyg, boende och biljetter till ett evenemang eller liknande. Många paketresor är inom sport eller teater, när du landar finns det redan en biljett bokad i ditt namn. Om du vill titta på en match eller uppträdande utomlands är det här enklaste vägen att gå. Det kostar lite mer eftersom du betalar för att någon gör jobbet åt dig, men du slipper vara orolig för att du har missat något.

Flygstol

Vill du gå på upptäcktsvärd och inte veta var du hamnar ska du bara boka en flygstol och ordna med boende och aktiviteter på plats. En bra och billig resa för äventyraren men det gäller att passa in rätt årstid så hotellen inte är fullbokade när du kommer fram.