Upptäck Malta

1990716-marsaxlokk-village-in-malta

En liten samling öar nedanför Italiens kust som tillsammans uppgör Republiken Malta. Här kan du semestra och hitta saker som lockar hela familjen. 

Malta är Europas sydligaste land  och en av mikrostaterna, tillsammans med Andorra och Vatikanstaten.

Landet har varit bebott 5200 år f.kr. Ögruppen har varit ägd att ett flertal andra länder och tack vare detta är det ett mångkulturellt land med flera språk och en blandad nationalitet.

Ön Malta är 246 kvadratkilomter, så är man lite sportig och äventyrlig kan man packa en matsäck och ett tält, hyra en cykel och åka från kust till kust. Det går även att hyra bilar och mopeder för dem som hellre tittar på omgivningen utan att anstränga sig för mycket.

Medeltemperaturen under sommarmånaderna som sträcker sig från maj till oktober ligger runt 32 grader och under resten av året sjunker det ned till 14 grader.

Det är ett befolkningstätaste landet i Europa och huvudstaden Valetta är alltid full med människor. Trots detta finns det gott om plats för turister att bo. Det har strömmat i en våg av nya företag från Europa. Casinoföretag som svenska Betsafe väljer att arbeta från ön eftersom Malta har rätt att ge ut spellicenser och eftersom Malta ingår i EU blir vinsterna därmed skattefria för oss svenskar. Tack vare denna tillströmning finns det gott om engelsktalande människor i landet, så det brukar inte vara några problem att ta kontakt.

Ön ligger som sagt i Medelhavet vilket gör det en perfekt plats för dem som älskar att dyka. Du kan stranddyka, eller som mer erfaren dykare kan du få dyka ned i grotta eller åka ut och havsdyka från båt. Det finns flera obebodda öar i landet som är väl värde ett besök. Det finns ruin från forna dagar när folk levde där, och en vacker natur som är perfekt att göra upptäcktsfärd i.

Det finns inga stora rovdjur på öarna, det är riskfritt att gå på promenader och vandringar utanför staden. Däremot är det ett tropiskt land så var beredd på mycket fåglar, ödlor och en hel del insekter.