Turistresa till Nicaragua

Nicaragua är Centralamerikas till ytan största land och har kust mot både Stilla havet och Karibiska havet. Nicaragua är fattigt på sina håll men är på stark frammarsch när det gäller produktion och arbetstillfällen, inte minst tack vare en blomstrande turism. Det finns mycket att se och göra för dig som vill prova en helt ny upplevelse i Centralamerika.

Nicaragua armbandNicaragua är ett mycket bra alternativ till de två angränsande länderna Costa Rica och Honduras. I Nicaragua kan du hitta de mest sagolika stränder och laguner, levande vulkaner och kulturell mångfald som saknar motstycke.

Nicaragua måste testas om du vill ha en rik naturupplevelse och ett nära möte med sann latinamerikansk kultur. Förutom majestätiska stränder såsom San Juan de Sur kan du på nära håll bestiga och se en levande vulkan. Du kan också dricka världens bästa rom samtidigt som du ligger i solen och väntar på att få ta ett dopp i det karibiska blåklara vattnet. Förutom rom av högsta klass exporterar Nicaragua kaffe som du dricker färskt till solnedgången.

Ta dig en sväng längs den Karibiska kusten och kom nära Garifuna-folket och deras fantastiska kultur och musiktradition. Åk sedan vidare innåt landet och möt sann natur genom en excursion genom de rika regnskogarna – se till att vara beredd på ett äventyr!

Besök huvudstaden Managua för shopping och nattliv och den vackra historiska nationalparken som ligger belägen mitt i staden. I den mysiga före detta spanska kolonialstaden Granada kan du ta en droska genom de pitoreska gatorna och färggranna husen. Staden är landets modernaste med en hel del arkitektur och med många bra restauranger och butiker med prisvärd textil. I staden Masaya hittar du Nicaraguas kulturella centrum som tar dig på en historisk resa långt tillbaka innan de spanska kolonialherrarna hade kommit till makten i landet. Besök även Volcán Masaya som fortfarande bubblar. Masaya är förhållandevis en fattig stad men ger dig ett smakprov på det sanna Nicaragua och dess glada och lyckliga folk.

Trots långa hårda tider så ler Nicaragua tillbaka till oss – landets folksjäl kommer alltid att vara dansande och skrattande glad.