Surfresa till Costa Rica

Visste du att Costa Rica har den längsta medellivslängden i hela världen. Kanske beror det på Costaricanernas måtto, “Pura Vida”, på engelska “Pure Life”. Med det menas att vi ska njuta av livet, här och nu. Costaricanerna kanske har lättare att fånga stunden och njuta av vad livet har att ge. Costaricanerna själva tror att det beror på att de har nära till skrattet och glädjen att alltid vara närvarande.

Costa Rica har ett tropiskt klimat med 27 till 28 grader i vattnet, året runt. I luften är temperaturen runt 30 grader på dagen och sällan under 22 grader på natten. Landskapet är otroligt vackert och det är väldigt våg säkert vatten och nästan alltid perfekta vågor med svag frånlandsvind på morgonen. Därför är det här verkligen landet för alla surfare att besöka. Costa Rica är alla surfares dröm destination, vare sig du är elit eller nybörjare, Costa Rica räcker till för alla.

En charmig liten by, värt att besöka i Costa Rica är Santa Teresa. Staden är liten och igenom den går en liten snirklig grusväg som har otroligt många mysiga restauranger vid sin sida. Stranden i Santa Teresa är otroligt vacker med regnskogen som sträcker sig ända ner till stranden i ryggen och vågorna som slår mot stranden.

Funderar du på att resa till Costa Rica, finns ett bra företag i Sverige som anordnar resor hit, Swetours. De är nämligen specialiserade på just resor till Costa Rica och har varit det ända sedan 2005. Swetours reseledare är bosatta på ön och har bra lokalkännedom. De kommer att visa dig de bästa av Costa Rica, den fantastiska regnskogen och det storslagna djurlivet.  Reseledarna vet också hur du kommer i kontakt med de bästa surfarna och de bästa stränderna. Trevlig resa!