Städer i USA

USA och den amerikanska kontinenten är troligtvis en av de mest intressanta platser man kan besöka i världen. Är man i USA ska man förstås också ta chansen att besöka de stora städerna som alltid är spännande och intressanta.

Den kanske allra mest spännande staden i USA och även en favorit hos många är givetvis New York eller ”the big apple” som den också kallas. I staden som aldrig sover behöver man definitivt inte ha någon brist på sysselsättning.

Ett måste om man är i New York är såklart Central Park som är något av stadens kronjuvel och ligger mitt på Manhattan. Här är det skönt att promenera och ta en paus från storstadspulsen. Empire State Building är en annan given attraktion när man är i New York. Högst uppe i den över 300 m höga skyskrapan är utsikten minst sagt magnifik.

Är man intresserad av konst och museum av olika slag är utbudet i New York mycket bra. Här finns bland annat The Met med konst och utställningsföremål från alla världens hörn, Museum of Natural History samt Whitney Museum för den som gillar mer modern konst.

Även på västkusten finns flera intressanta och spännande städer. San Francisco är en av dessa. I staden hittar man bland annat klassiska landmärken som Golden Gate Bridge och fängelset Alcatrazz. Utöver det finns här också spännande stadsdelar som China Town, Fisherman’s Wharf samt hippiekvarteren kring Haight-Ashbury.

Ett måste när man besöker staden är att ta sig upp på Twin Peaks där man uppe på toppen har en otrolig utsikt ut över hela staden.
När man väl befinner sig i Kalifornien är såklart också Los Angeles ett givet resmål. I den till ytan enorma staden finns en hel del pärlor att upptäcka både för förstagångsbesökaren och för den som redan hunnit besöka staden några gånger.

Är man i LA för första gången är en promenad på Hollywood Walk Of Fame nästintill obligatorisk, likaså ett besök på Dolby Theatre där den berömda Oscarsgalan äger rum varje år. Även Santa Monica Pier samt Venice Beach är givna platser att besöka.

För övrigt så är ju just stränderna det som kanske LA och södra Kalifornien är mest känt för. Redan nämnda Venice Beach, men även Malibu Beach, Manhattan Beach samt Redondo Beach är alla värda ett besök.
Gillar man shopping kommer man inte bli besviken när man besöker LA och klassiska shoppingstråk som Rodeo Drive och Melrose Avenue samt det stora shoppingcentret Beverly Center. På grund av den låga dollarn är det dessutom i dagsläget relativt billigt att shoppa i USA.