Spännande resmål

Att åka för första gången till ett land man aldrig besökt förut är spännande, och det är inte alla som kan eller vill. Men vill man och känner att en 14-16 timmars flygresa inte är speciellt länge så ska man absolut boka in en resa till Costa Rica. Detta fantastiska land med sin flora och fauna som slår det mesta.

papegoja costa ricaMan kan tro att Costa Rica skulle vara en ö men så är det inte. Det är ett litet land inklämt mellan Panama i söder och Nicaragua i norr. Trots sin litenhet så har Costa Rica en stor flora och fauna, dom slår faktiskt alla länder på fingrarna här. Det finns stränder som i princip är orörda och en natur med vulkaner, regnskog och vattenfall lite överallt. Djurlivet är enormt och har du turen så kan du få se sjö-kor, eller sengångare om du är ute och vandrar i någon av de nationalparker som finns i landet. Äventyren finns runt hörnen och en av dessa är Buenavista äventyrspark som du bara måste besöka om du är där. Att åka linbana mellan de pampiga träden kan vara en riktig höjdare.

Med ett tropiskt klimat så kan man besöka landet året om, men det kan vara bra att veta under vilka perioder det är regn, respektive torr period. Under perioden maj till november brukar räknas som regnperioden och för torrperioden så är det december till april. Kan vara lite skillnad utmed den karibiska kusten där det kan vara något kortare torrperiod under september och oktober.

Oavsett årstid så går det utmärkt att besöka Costa Rica, med en konstant badtemperatur på 27 grader så är det absolut inget problem att befinna sig i havet oavsett om du badar eller surfar vid någon av de fantastiska stränderna. En stad som många kommer till är Jaco som ligger på västkusten som ligger i närheten av huvudstaden San José. Detta gör att många stannar upp här som ett första stopp. Här erbjuds bland annat surfing men det finns också en hel del andra aktiviteter man kan hitta här. Du kan enkelt spendera ett par dagar i Jaco och acklimatisera dig innan du beger dig ut på fler äventyr i Costa Rica.