Sommar/Höstsemester i Norrland

shutterstock_197022185

Vi fortsätter med våra turisttips för dem som vill besöka Norrland. Det är en stor plats, med mycket att se och göra så häng med!

Lappland

Besök Sverige största landskap som tar upp en fjärdedel av hela vårt land. Det här landskapet är inget för dem som älskar stadslivet. Detta område brukar kallas “Europas sista vildmark”. På somrarna är detta den perfekta platsen för att vandra i skogen, tälta och uppleva den svenska naturen på riktigt.

Du kan också besöka det som en gång var den största staden i världen: Kiruna. Det låter konstigt, Kiruna innehåller bara 18 000 innevånare. Kiruna stad var mellan 1948 till 70-talet hela Kiruna kommun och därför över 20 000 kvadratkilometer stort. Sedan dess har det delats upp och numera är staden knappt 16 kvadratkilometer.

Husvagnscamping

I Norrland finns det många möjligheter till äkta husvagnscamping med vackert miljö. Många campingar ligger nära vattnet så man alltid kan ta sig ett dopp. För den som vill campa med husvagn är Norrland det självklara valet. Man hittar alltid en bra plats för husvagnen och sedan kan man ta dagsturer runt om området och längre bort för att få se mer av vad Norrland kan erbjuda.

Man kan så klart även tälta på dessa områden. Eller så beger man sig ut i skogen och hittar en mysig plats att sova. Tänk dock på att efterforska området på förhand så det inte sker någon jakt, är en nationalpark som då har speciella platser där man får tälta, eller om det är ett björnområde. Ifall det finns björn måste man vidta vissa åtgärder för att vara säker på att sova ostört.

Shopping

Vill man ändå shoppa lite, är det inga problem. Universitetsstäder som Umeå och Luleå har bra butiker som innehåller både lokala företag och stora kedjor. Umeå har nyligen slagit upp portarna till sin nya galleria: Utopia, där man kan äta gott och handla kläder.

I Norrlands städer hittar man också ett bra urval av restauranger, nattklubbar och aktiviteter. Det går att underhålla sig en hel helg, eller en hel vecka om man så vill.