Skidsemester utomlands med familjen

Sommar värmen må fortfarande hänga kvar på många håll även här uppe i Sverige, men det är ingen anledning att inte blicka framåt. För alla skidintresserade är vintern alltid en spännande tid och öppnar upp för många olika äventyr. Vill man börja skidsäsongen lite tidigare än vanligt kan man alltid planera en skidsemester på en ort utanför Sverige där skidsäsongen börjar innan vår egen.

Var man bör åka är många gånger tycke och smak. Ska man dock åka med familjen är det alltid viktigt att kontrollera att det finns bra barnbackar på plats innan man ger sig av. Känner man inte för att åka så värst långt har man ju alltid grannlandet Norge där både Hemsedal och Trysil är väldigt barnvänliga.

Riktar man dock hellre blickarna längre söder ut och mot Alperna finns det mängder med alternativ. I den franska delen har man bra alternativ som Alpe d’Huez, Val Thorens och Les Deux Alpes. Åker man över till Österrike kan man välja Zell am See eller Wagrain. Och besöker man istället Italien finns det favoriter som Cervinia och Cortina d’Ampezzo.

Det är också klokt att tänka efter hur man gör med utrustning innan man beger sig. Ska man ta med sig eget eller hyra på plats? Igen kan det variera vad man känner för att satsa på, men både är fungerande alternativ. Tar man med sig eget får man ju bättre kontroll över utrustningen och hyr man på plats slipper man oroa sig över hur man bäst fraktar den på planet.

Alla vill ju också ha bra komfort när det kommer till kläder och utrustningen. Men det är speciellt viktigt för barnen för att de inte ska bli omotiverade att fortsätta åka. Av denna anledning kan det vara klokt att i förväg titta på pjäxor till sina barn och hitta ett par som passar dem perfekt. Skid- och stavlängd är också viktigt, men det är något man i regel har lättare att anpassa även om man väljer att hyra.