Semestra i Sverige till sommaren

Har du varit på Hemester, Staycation eller kanske Svemester de senaste åren? Då är du långt ifrån ensam. När pandemin stängde gränserna till våra vanliga semestermål utomlands så blev det naturliga alternativet för många av oss svenskar att välja semester på hemmaplan.

Vandra i fjällen eller paddla kajak i havsbandet

Som ett resultat av detta upptäckte kanske du som så många andra hur mycket Sverige har att erbjuda som semestermål. Vårt land är fullt av fjäll att vandra i och insjöar att bada i. För att inte nämna havsband och skärgårdar i både öster och väster. Och inte minst låter vår unika Allemansrätt ger dig möjlighet att utforska vår natur på nära håll.

Tält, lantgård eller stuga?

Och som det ser ut så håller trenden att semestra i Sverige i sig. Den lokala turismen har blommat upp igen och både hotell och campingplatser blir snabbt fullbokade. Svemester har givit mersmak och utbudet av olika boenden har ökat. Vet du med dig att tält kanske inte är din grej, men ändå vill sova nästan under stjärnorna så kanske glamping är nånting för dig? Eller kanske är din dröm om att bo på lantgård? Oavsett hur du vill att ditt semesterboende ska se ut så kan du hitta tips och inspiration online.