Roadtrip i Australien

sh_roadtrip_music_car

En roadtrip i Australien tar dig från kust till vildmarks äventyr och är ett av de bästa sätten att uppleva landets öppna landskap och storslagna natur.

Väljer du att resa genom Australien med bil, får du uppleva landet i din egna takt. Du kan enkelt ta en avstickare och missar så lite som möjligt av den miljö som Australien har att erbjuda.

Den stora kontinenten har massor att erbjuda och förutom den otroliga kustlinjen runt hela kontinenten och speciellt en i öst, så hittar du även Ayers Rock, som är känd för sin röda färg och är en av världens största naturunder. Kängurus och dingos hör vildmarken till, liksom den rödfärgade jorden.

Det finns många fantastiska plaster längs med Australiens kust, som lämpar sig för surfning. Som novis kan du lära dig allt från grunden och är du surfare sedan tidigare, kan du finslipa på din teknik.

För de mer latare dagarna då du vill ta det lite lugnt, kan en tur ut med båt och se på knölvalar, kännas som en lagom tur.

Känns inte en roadtrip som din typ av resa, utan du åker hellre och se ett event, som exempelvis formel-1 eller en fotbollsmatch, ja då är det nog smartare att spendera pengarna på en sådan typ av resa.