Resa till Irland

 

Sitter du och planerar inför kommande resor och inte riktigt vet vart du vill resa? Om du är intresserad av pub liv,  unik natur och historia är Irland det perfekta resmålet. Denna ö kallas den gröna ön på grund av dess milda och fuktiga klimat. Här finns många dalar och berg att utforska. Människor som bor på Irland har ofta musiken varm om hjärtat och här finns ofta trubadurer på de lokala pubarna. Något som många människor förknippar med Irland är Whiskey.

 

Ett populärt resmål om du besöker Irland är Dublin. Dublin har allt för alla. Staden har en charmig blandning av kulturella och medeltida byggnader och modern arkitektur. Här finns bra shopping en rik kultur och historia samt ett fantastiskt natt liv  Ofta brukar man säga att man inte hinner uppleva Dublin på bara ett besök så det kan vara av värde att tillbringa ett par dagar där för att hinna se allt.

Vill du se ett fantastiskt landskap, är du ute efter en natur utöver det vanliga, då är det Cliffs of Moher något för dig. De ligger på den västra kusten av grevelandskapet Clare och är en av Irlands största turistattraktioner. Dessa klippor når 200 meter rakt upp ur havet, och de sträcker sig i ett band på nästan 8 kilometer.

Conemara ligger vid den robusta bergskedjan Twelve Bens och anses som en riktig smaragd i Irland. Här finns en fantastisk och orörd terräng där du som turist kan få uppleva ett riktigt sagoland. Här finns vackra vårblommor samt får och lamm som betar på kullarna. I Conemara finns många saker att göra och utforska så som golf, cykling, målning, skytte och fiske.

Om det är första gången du ska resa till Irland finns det många olika paket resor att välja mellan. Det är ett bra alternativ eftersom du inte behöver göra så mycket efterforskning innan resan. Du kan luta dig tillbaka och bara njuta med dina dagar inplanerade. Hoppas du hittar resan som passar in precis till dig.