New York-tips

New York är kanske världens mest besökta stad, åtminstone så är det troligen den stad som flest människor vill besöka. Det finns en stor orsak till detta: ALLT finns här, allt du kan tänkas vilja ägna dig åt finns här. Sportfantast, shoppingtokig eller musikalälskare, alla kan ni få det ni eftersöker i “The big apple”.

Broadway

Att göra en fullskalig guide till New York skulle troligtvis ta månader att slutföra, därför så kommer här istället några av våra utvalda bästa tips.

Musikaler i världsklass

Tillsammans med London får man nog tillstå att New York verkligen är ett mecka för musikalälskare. Här går de allra största produktionerna upp och spelas i åratal. Exempelvis kan vi nämna musikalen Mamma Mia. Den gick första gången upp 1999 i London och två år senare hade den premiär på Broadway i New York. Det innebär alltså att musikalen har rullat på i över 10 år! Som ni kanske vet så är musikalen ursprungligen författad av Benny Andersson som var en av medlemmarna i ABBA.Kanske har du sett musikalen här i Sverige, tyckte du om detta så skulle du älska att se den på Broadway. Produktionen är av en helt annan dignitet och upplevelsen är något utöver det extra. Unna dig en musikalresa, du kommer inte att ångra dig. Att få biljett till föreställningarna är inte alltid det lättaste eftersom de helt uppenbart är så populära. Lösningen på detta är att endera vara ute i väldigt god tid, eller så kan du kontakta en researrangör som arrangerar temaresor som just musikal- och konsertresor. Är du inte alldeles förtjust i just ABBAs musik så finns det givetvis en rad andra musikaler att välja bland. En som blivit mycket populär är Rock of ages som häromåret filmatiserades med bland annat Tom Cruise som huvudrollsinnehavare.

Madison Square Garden

Är du intresserad av till exempel ishockey eller av basket, ja då är ett besök i MSG inte någon dum idé. Det är förresten inte någon dum idé även om du inte är idrottsintresserad. Madison Square Garden är en eventarena med anor. Här har oräkneliga historiska idrottsmatcher, likväl som storslagna konserter ägt rum. Besöker du New York under vintermånaderna så kan du här beskåda vår svenske stjärnmålvakt Henrik Lundqvist som spelar i New York Rangers, den ena av New Yorks tre NHL-lag.

Times square

Än hur mycket turistfälla det måhända är, så är ett besök på världens folktätaste plats. Times square har sitt namn eftersom tidningen New York Times tidigare hade sitt huvudkontor här. Här flockas dagligen tusentals och tusentals människor, skulle det finnas ett centrum för hela världen så är det inte otänkbart att detta skulle vara platsen.