Köpenhamn – mycket att uppleva

Köpenhamn har enormt mycket att bjuda en turist som är ute efter upplevelser, aktiviteter och sevärdheter. Det bästa med Köpenhamn är att när du kommit dit är du utomlands och resan dit kan bli mycket billig. Staden ligger nära och är lättillgänglig. Lägg hellre lite extra pengar på att få ett lite lyxigare boende.

Det finns en hel del lyxiga hotell med hög standard i Köpenhamn. Det är verkligen härligt att någon gång unna sig ett lite dyrare boende och det ger en skön känsla att vakna upp i vackra rum, härliga sängar och med en fantastisk frukostbuffé framför sig. Eftersom det mesta man vill se och uppleva i Köpenhamn finns i närheten av Ströget kan det vara en god idé att hitta ett hotell nära eller vid paradgatan. Du väljer enkelt ut ett hotell i detta område genom att följa länken ovan. Ta fram kartan för att se vilka hotell du har att välja mellan nära Ströget. På kartan ser du också hur många stjärnor hotellen har.

Ströget

Ströget är Köpenhamns vackra paradgata och den sträcker sig mellan Kongens Nytorv och rådhusplatsen. Här befinner man sig gärna om man åker till Köpenhamn för att shoppa för gatan är kantad av mängder av boutiquer och varuhus. Här finns också restauranger och caféer och om man besöker Köpenhamn under sommarhalvåret finns här mängder av uteserveringar.

Vid Ströget eller i anslutning till gatan finns också några av Köpenhamns största sevärdheter. Nära Rådhusplatsen finns Tivoli där man gärna spenderar någon dag med barnen. Nära Kongens Nytorv finns också bland annat Nyhavn och Amalienborg. Om du väljer att boka hotell vid Ströget får du naturligtvis betala lite mer, men du kommer då också att bo mycket centralt.