Hyr ut ert sommarboende i sommar

Har du någon gång tänkt på att du kan hyra ut ditt hus? Det finns massor av turister, både svenska och utländska, som letar efter semesterboende i sommar. Sedan är det ett sätt för dig att få in lite extra inkomster.

Skog, sjö eller hav

Vare sig ditt hus ligger i inlandet eller vid havet är det av intresse för turister. Det finns nämligen många som kommer långväga för att uppleva Sveriges vackra natur. Storslagen, orörd natur uppe i norr, klippor och härliga stränder utmed kusterna.

En extra inkomst

Genom att hyra ut ditt boende kan du tjäna extra pengar som du själv kan göra något roligt för under din semester. Det kan till och med vara så att du finansierar hela din semesterresa genom din uthyrning. Numera är det också väldigt fördelaktigt skattemässigt. Du får nämligen hyra ut skattefritt upp till 40 000 kronor. Hyr du ut din bostad för mer och därmed betalar skatt, får du göra ett schablonavdrag på 40 000 kronor per år. Utöver det får du också du dra av 20 procent av dina totala hyresintäkter för driftskostnader som till exempel vatten och el samt sophämtning. Vill du veta mer, läs mer här.