Hitta ditt smultronställe

Alla har vi nog ett eller annat smultronställe dit vi brukar resa lite nu och då och bara njuta. Ett unikt ställe där du kan slappna av och glömma bort vardagsstressen. Och om du nu inte har ett eget smultronställe så kanske du har tur och lyckas hitta ditt smultronställe i texterna nedan.

strand

Höga Kusten är ett populärt turistmål med flera unika sevärdheter som alla borde besöka minst en gång i sitt liv. Ett av dessa ställen är den pittoreska ön “Ulvön” som ligger mitt i hjärtat av Höga Kusten ute i Örnsköldsviks skärgård. Denna idylliska lilla havsby erbjuder en avslappnande miljö med många intressanta resmål, och är även känd för sin lokalproducerade surströmming. På sommaren är Ulvön ett populärt turistmål med flera evenemang som anordnas varje sommar, bland annat den kända Ulvöregattan. Här kan man campa eller bo i stuga eller hotell. Det är en perfekt inblick i den norrländska miljön och ett måste om man ska semestra i Sverige.

I Söderköping på Kanalgatan finns Sveriges enda glassrestaurang som så passande också kallas Smultronstället. De har över 50 glassrätter som de själva har skapat och har något som passar för alla. Definitivt ett måste att besöka om man är på genomresa.

På Kållandsö i Västergötland kan man hitta den välbevarade medeltida borgen Läckö slott. Med sin djupa historia och fascinerande arkitektur är det inte svårt att förstå varför just Läckö slott drar in besökare från hela världen. Om man är intresserad av historia är detta ett resmål man inte får missa.