Formel-1-resa

Brukar du också vakna på söndagsmorgnarna, fortfarande lite trött, möjligen något sliten efter gårdagskvällens bravader i goda vänners lag?

För att sedan fortsätta morgonen med en kopp riktigt svart kaffe och slå på din TV-apparat för veckans höjdpunkt, Grand Prix-loppet i formel-1? Kanske med tanken att någon gång skulle man ha fått se spektaklet på plats?
–  Mitt råd är då –  gör slag i saken!

Gosporttravel är ett rese- och evenemangsföretag som specialiserat sig inom detta område. Man erbjuder ett stort utbud av resor till både sportevenemang och andra typer av evenemang, så som konserter och så vidare.  Och just Formel-1-resor som vi söndagströtta entusiaster eftersöker är en av specialiteterna man erbjuder.

I mitten på mars så drar årets säsong igång med Australiens Grand Prix och därefter följer en strid ström av lopp som pågår ända fram tills i slutet av november. Det innebär att du har nästan hela året på dig att bestämma dig för en tävling. Eller flera för den delen. Paketresor kan du såklart hitta på Gosporttravel.

De senaste tre åren så har blott 25-årige tysken Sebasitan Vettel stått som slutsegrare för hela F1-serien.  År 2010 blev han den yngste föraren att någonsin ta hem världsmästartiteln någonsin. Detta följde han upp med som sagt vinna även efterföljande år, och således också bli den yngste att försvara sin titel och den yngste att ta en trippel. Han har ett helt gäng av ”yngste-rekord” i sin samling efter sin framfart i unga år. Han tävlar för det österrikiska stallet Red Bull Renault Racing.

Svenska framgångar?

Inför denna säsong så har vi svenskar kanske lite extra orsak att hålla koll på Formel 1 och kanske då åka iväg för att se någon tävling. Detta förstås beroende på att vi nu för första gången på över 20 år har en svensk som är med och kör. Det är den 24-årige Marcus Ericsson som tidigare i år gjorde debut i Formel 1 för det Malaysiska Formel 1-teamet Caterham.

Hittills så har det gått lite si och så för Ericsson. Har det inte varit motorhaverier och krascher så har bilen haft dåligt grepp på banan. Man har i Caterham helt enkelt inte lyckats bygga en bil som kan mäta sig med de bästa stallen så som Mercedes och Red Bull. Sen är det förstås så att Ericsson är rookie i sammanhanget och kan näppeligen förväntas göra några superresultat redan under sin första säsong. Däremot så vill han nog lyckas ta stallets första poäng någonsin i GP-serien.

Nu är det snart dags igen att byta däck och tanka fullt. Håll i hatten så kör vi!