Den härliga vintersemestern

Chair lift at Tarnaby

Det är inte alltid man måste boka en resa till ett annat land för att få uppleva skön avkoppling. Det finns mycket att upptäcka i vårt avlånga land. Det börjar vara dags att boka den härliga vintersemestern och det finns fantastiks skidåkning på flera ställen i de norra delarna av vårt land.

Ta ett flyg från Stockholm till Hemavan och Tärnaby och upplev ställen där legenderna Stig Strand, Ingemar Stenmark och nu senast Anja Pärson har gjort massor av fantastiska åk. Det var i detta område som de växte upp och påbörjade sina fantastiska skidkarriärer. Vem vet du kanske ser någon av de i backen när du är på plats. Det är drygt 19 kilometer mellan de två orterna så oavsett om du bor i Tärnaby eller Hemavan så kan du åka emellan för att få uppleva två olika skidåkning.

Hemavans skidområde består av 9 liftar och 27 olika typer av nedfarter. Letar du efter det bästa friåkningsplatsen så finns Kobåset som räkans som ett av de bästa i Sverige. Det finns även fina områden för barnen att åka i. Tärnaby erbjuder 5 lifta och 13 nedfarter där kanske Ingemarbacken är den mest kända. Numera så stoltserar även Tärnaby med Anjabacken som en hyllning till just Anja Pärson. Både Tärna by och Hemavan erbjuder hotell och övernattning i hyrda stugor och lägenheter.

Det brukar vara relativt snösäkert och för att hålla koll på snödjupet så finns det information online för detta. Du hittar också väderprognos från SMHI så du vet hur vädret kommer att bli de närmaste dagarna du är där för att få åka lite skidor och uppleva de bästa från de svenska fjällen. Boka din resa och ditt boende redan idag för att säkerställa att du har din plats när väl snön har lagt sig och backarna är pistade.