Costa Rica

Costa Rica är landet som har allt. En natur och ett landskap som har alla färger och som bjuder på regnskog, förtrollande berg, blåa laguner och djupa dalar. Dessutom kan du bada längs de vackraste stränderna och i det klaraste vattnet. Costa Rica kan inte beskrivas med bilder och ord – det måste ses och upplevas!

Costa Rica

Costa Rica är geografiskt ett litet land men rymmer all natur som finns på denna planet. Naturlig grönska, höga berg och dalar, regnskog, sjöar och vattenfall och vulkaner. Folket på Costa Rica är dessutom en fröjd att få möta och lära känna. De utstrålar – precis som värmen och naturen – den varmaste glädjen.

Det finns många pärlor på Costa Rica som du bör ha sett och upplevt innan återvänder hem. Nedan följer ett axplock av några platser du inte får missa.

Santa Teresa & Playa Carmen

Santa Teresa & Playa Carmen är en strandskapelse som du sällan skådat. Klimatet är något torrare men med inslag av friska havsbriser. Här kan du lära dig surfa under hela vinterhalvåret samt ta ett vackert kvällsdopp till solnedgången. Santa Teresa & Playa Carmen har vuxit explosionsartat när det gäller turism och det finns ett stort utbud av hotell och restauranger. Ett måste om du gillar bad och sol.

Monteverde

Monteverde är ett distrikt i sydvästra Costa Rica som står i hög kontrast mot stränderna i Costa Rica. Här blåser det kallare vindar och det är klokt att klä sig varmare. Landskapet i Monteverde är berg och luften är en fantastisk bris från Stilla Havet. I Montverde kan man dessutom skogsvandra i den vackra Monteverde Cloud Forest Reserve (Molnskogen). Här kommer du se en helt annan natur än i övriga Costa Rica, med stark grönska och färskt forsande vattenfall.

Arenal

Vulkanen Arenal är den mest aktiva i hela Centralamerika. Arenal ligger belägen i den norra delen av Costa Rica och du kan ständigt se lava puttra och rinna ned längs ena sidan av vulkanen. Du kan bo på säkert avstånd från vulkanen i byn La Fortuna om du vill göra en dagsutflykt till Arenal. Det finns gott om varma källor i anslutning till Arenal. Njut av de många spabehandlingar som du kommer att ha tillgång till. Besök även den vackra kringliggande sjön om du har möjlighet.