Bästa tipsen för oerfarna resenärer

Har man rest väldigt lite i livet och precis börjar få intresse för detta är det lätt att göra en rad olika misstag om man inte har någon mer erfaren som hänger med och tillrättavisar en. Här har vi samlat ett antal tips som annars kan ta ett tag att verkligen lära sig.

Res på rätt dag

Ett av de första sakerna man bör veta är att priserna för en biljett kan variera väldigt mycket bara beroende på vilken dag man reser. Detta är en klassisk form av tillgång och efterfrågan och är kan man bara vara villig att åka på en tisdag eller torsdag kommer man i regel kunna få en bättre pris.

Jämför alltid priser

Att bara kolla priserna från ett enda flygbolag är ett väldigt vanligt misstag bland oerfarna. Det är alltid värt att kolla upp priser från flera olika flygbolag, eller så kan man använda en tjänst som Avionero som kollar upp detta åt en och automatiskt visar det bästa priset för en utvald rutt.

Rätt klädd ombord

Flyger man väldigt sällan, eller aldrig har gjort det, är det lätt hänt att få fel uppfattning om temperaturen ombord. I flygplan är det i regel ganska kallt, vilket en studie från ATSM International från 2008 visat minska risken för passagerare att svimma. Men samtidigt är det ju knappast bekvämt att ha på sig ytterrocken ombord på planet. Den bästa lösningen är därför att klä sig i bekväma lager. På så sätt kan man lätt ta av sig ett lager när man landat om det är mycket varmare på plats.

För mycket packning

Säkra före det osäkra är ett vanligt argument för varför så många drar med sig all den packning de gör. Men det finns en gräns. Att dra med sig en massa som lika gärna kan köpas på plats är något man ska överväga mer än en gång. Detta är speciellt fallet om man köper det innan resan. Beroende på var man reser kan det till och med vara billigare att köpa det på plats. Ta alltid en extra koll i packlistan efter föremål som kan kvalificera sig till detta.