Barcelona

En stad med puls, en av de mest populära städerna i hela Spanien. Barcelona är en stad som passar alla med sina otaliga saker att göra.

Barcelona är en känd feststad, med många klubbar och barer. Festen kan pågå ända tills nästa morgon då de flesta har öppet till 6:00. Många klubbar i Barcelona har klassats bland världens bästa.

Förutom vanliga barer har Barcelona som många andra spanska städer tapas-barer. Tapas är smårätter av alla olika slag och dessa barer levererar fantastiska måltider. En annan maträtt att testa i Barcelona är paella, en rätt bestående av skaldjur, ris, kyckling och är ofta kryddad med saffran.

Barcelona har flera vackra stränder för den badsugne, så bra är stränderna att de blivit rankad på första plats bland stads stränder av National Geographic.

För den som är intresserad av byggnader så finns det mycket att se här. Gaudi var en känd arkitekt som har byggt flera konstruktioner i Barcelona, som till exempel Casa Milà. Andra verk gjorda av arkitekten är bland annat Park Güelle, en park fylld med Gauidis verk och har även ett museum tillägnad arkitekten. Hans mest kända är nog Sagrada Familia, en enorm kyrka i Barcelona. Kyrkan har sammanlagt 18 spiror i olika storlekar. De första tolv ska representera de tolv lärjungarna, de fyra högre representerar de fyra evangelierna, det högre än dem representerar jungfru Maria och det högsta av dem alla Jesus Kristus. Kyrkan är ännu inte klar och konstruktionen har pågått sen 1882. Kyrkans konstruktion pågår än idag tack vare turister som betalar inträde och ger donationer, kyrkan har ingen annan form av inkomst.

För den sportintresserade så finns Barcelona FC här, ett av de bästa lagen i La Liga som i sig är väldigt högt rankad. Lag har med 83 vinster flest vunna titlar av alla lag i Spanien.  Lagets stadium, Camp Nou, kan ha så mycket som 99.786 personer, detta gör stadion till den störta i Europa och den 11:e största i världen.